Pertama kali tengok apam baghdad... ni pun sbb jiran buat hantaran utk majlis anaknya bertunang pada 25 Dis 2011... di sponsor dr emak saudaranya yg dok di pekan, pahang....
Tak dpt nak komen tentang rasanya... yg tahu hanya apam..kemudiannya yg berwarna hijau tu.. drpd telur, santan, daun pandan dan gula....
wahhh...sedapnya.....nak resepi boleh?....~
ReplyDeletealah....minta maaf lah effe... sbb tuan punya resepi ni memang x bg pun resepinya... dia kata klu nak resepi kena belajar sendiri dengannya... jauh tu nak g ke pekan, pahang.... mungkin ade kekwan yg lain leh kongsi resepi ni..nnati klu akak dpt resepi ni..akak kongsi kan sini ye...
ReplyDeleteSy br bljr drpd maklong sy org pekan..ni resepinye:
ReplyDeleteApam:
1 mgkuk telur (lbh kurg 6biji)
3/4 mangkuk gula
Pewarna kuning
Tepung gandum (agak2)
Serbuk penaik (sikit je)
* telur n gula tu pukul sampai betul2 kmbang baru campur tepung kmdn terus kukus..
Kuah apam:
Telur, gula, garam, santan, pandan, pewarna hijau
Godak sampai masak..
Sy br bljr drpd maklong sy org pekan..ni resepinye:
ReplyDeleteApam:
1 mgkuk telur (lbh kurg 6biji)
3/4 mangkuk gula
Pewarna kuning
Tepung gandum (agak2)
Serbuk penaik (sikit je)
* telur n gula tu pukul sampai betul2 kmbang baru campur tepung kmdn terus kukus..
Kuah apam:
Telur, gula, garam, santan, pandan, pewarna hijau
Godak sampai masak..